2021-01-11 20:33:14• hírek • Szatmár.ro

Marsi tájon versenyzett a Dakar-mezőny

A Dakar-rali idei kiírásának nyolcadik futamát és egyben a maratoni szakasz második napját tartották hétfőn.

A Sakaka és Neom közötti úton gyors homokos ösvények, kisebb dűnék és kanyonok színesítették az útvonalat. Vagy éppen nehezítették, Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének Facebook-bejegyzése szerint a tájékozódás meglehetősen nehézkes volt. Szintén a közösségi oldalon található bejegyzésből derül ki, hogy Neomhoz közeledve a táj a Mars bolygó környezetét idézte, emiatt is különleges volt ez a futam.
 

Ennek ellenére a 375 kilométernyi mért szakaszt Mani 3 óra, 39 perc és 18 másodperc alatt tette meg, ami összetettben a motorosok ranglistáján a 25. helyet jelentette, a Malle Moto kategóriában pedig második helyezést. Sőt, a szatmári Dakar-hős Maraton kategóriában is jól szerepelt, második helyen ért célba a kategóriában jónéhány futam óta első helyezett Tosha Schareina mögött.
 

Nyolc futam elteltével Gyenes Emánuel Maraton kategóriában a második helyen áll, a Malle Moto kategóriában pedig harmadik. A motorosok összetett versenyében Mani a 30. pozíciót foglalja el.
 

Kedden Neom környékén versenyeznek: innen indul és ide érkezik a mezőny, úgyhogy a marsi tájból többet is látnak majd – illetve az összekötő szakasz során egy ideig a Vörös Tenger partján fog haladni a mezőny. A mért szakasz nem lesz rövid: 465 kilométer vár a versenyzőkre, amihez 109 kilométer összekötő szakasz társul.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: